Forlag Farrar, Straus and Giroux
Utgivelsesår 2020
Format Pocket
Grunnen til at jeg leste denne boken var at jeg ville lese noen av de mest bannlyste bøkene i USA. All Boys Aren't Blue av George M. Johnson er en av de mest bannlyste bøkene på skoler i USA etter den kom ut i 2020. Bare idéen om at det er så mange bannlyste bøker på skoler og i bibliotek i USA er ufattelig og trist. Mange av de bannlyste bøkene omhandler LGBTIQA+-tematikk slik som denne.
Johnson forteller om en rekke personlige opplevelser fra oppveksten og kommer med refleksjoner rundt det å være farget og homofil i USA. Det er personlig og nært. Han har vokst opp i en stor familie som viser hverandre respekt og kjærlighet, men han møter holdninger i samfunnet rundt ham som gjør at det tar lang tid for han å komme ut og være seg selv. Holdninger som er skremmende og trangsynte. Budskapet hans til andre er: Du er ikke alene!
Du kan finne informasjon om bannlyste bøker på den amerikanske biblioteksforeningens nettside: https://www.ala.org/bbooks.