Alexandra Voronine møtte Vidkun Quisling i Ukraina, giftet seg med han knapt 17 år gammel og fulgte ham til Norge. Et år senere forlot han henne i Paris til fordel for Maria Paseshnikova. I disse memoarene forteller Alexandra hvordan hun opplevde tiden med Quisling. Hun beskriver kjærligheten, samlivet, ektemannens forhold til Maria og sviket.
Alexandra Andreevna Voronine møtte kaptein Vidkun Quisling, Fridtjof Nansens utsending til Ukraina, under hungersnøden i 1922. Knapt sytten år gammel giftet hun seg med ham, og fulgte ham til Norge. Et år senere forlot han henne i Paris til fordel for den vakre Maria Paseshnikova. Alexandra forteller hvordan hun opplevde kjærligheten, samlivet og sviket fra Quisling, og trekantforholdet med Maria. I denne perioden skjedde det store endringer i Quislings personlige liv og i hans politiske overbevisninger. I tillegg til det rike materialet som Alexandra satt inne med, fant forfatteren utallige dokumenter i norske og amerikanske arkiver som underbygger Alexandras fortelling, og dessuten gjorde det klart at dette ikke bare er historien om tre menneskers private liv under usedvanlige omstendigheter, men også en historie om et internasjonalt intrigespill.
Utgivelsesår 1999
ISBN13 9788205257450