Boken skildrer Alexander den Stores barndom og oppvekst. Etter sin fars død må 20 år gamle Alexander ta over tronen. På kort tid samler han Hellas og innleder et felttog mot Perserriket. Dette er den første boken om Alexander den store.
Første bok i den storslåtte triologien om Alexander den store. Dette er en faktabasert beretning om en erobrer verden aldri tidligere har sett!.
I Skjebnens sønn skildres Alexanders barndom og oppvekst. Den unge mannens tilværelse endrer seg brått når faren hans, Phillip II, brutalt snikmyrdes i sin datters bryllup. Alexander inntar tronen som 20-åring og samler på kort tid Hellas, hvor han innleder felttoget mot det mektige og så langt uovervinnelige Perserriket.
Alexander den store er en imponerende romanserie om verdens største erobrer (356 - 323 f.Kr.). I løpet av 12 år samlet han Makedonia, Hellas, Persia, Egypt og India til verdens største rike, før han døde av sykdom i en alder av 32 år.
Valerio Massimo Manfredi er professor i klassisk arkeologi og historie.
Forlag Front forl.
Utgivelsesår 2013
Serie Alexander-trilogien (1)
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid Oldtiden
Omtalt sted Hellas
Omtalt person Aleksander den store
Dette er bare første bind i en serie, så jeg vet egentlig ikke hva jeg mener ennå, men boken er leseverdig.