Alene med tankene

en førstereisgutts beretning fra Sydishavet

av (forfatter).

Forglemmegei forlag 2015 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Gunnar Snartland vokste opp i en barnerik familie i Skien, hvor formuen deres besto av kjærlighet og omtanke for hverandre. I de magre etterkrigsårene var det ikke enkelt å finansiere videre skolegang. På denne tiden var hvalfangsten i Sydishavet på sitt mest intense, og Gunnar var kun seksten da han søkte seg ut som messegutt med Chr. Salvesens ekspedisjon til fangstfeltet.
I august 1953 lå .Southern Opal" fortøyd med akterstavnen mot Jarlsø og baugen mot Torg- ersøya, klar for å ta ham med på et eventyr som skulle få betydning for resten av livet. Livet i Sydishavet i hvalfangertiden har andre fortalt om, men knapt noen fra førstereisguttens syn- svinkel. Hva husker yngstemann? Hva ser han som de andre ikke ser? Gunnar var liten, uer- faren, ukyssa og ganske blåøyd, men ikke lettlurt. Med solid trening fra Odds turnhall og fra løp over tømmerstokkene i Falkumelva, visste han også at han kunne stå for en fysisk støyt. Han gjorde ferdig stemmeskiftet under fangstsesongen, vokste atskillige centimeter og lærte seg å snakke brukbart engelsk (skotsk). Men best av alt, han fikk tillit og ble betrodd den vik- tige oppgaven å møle opp rom-rasjonene til mannskapet.
I .Alene med tankene" forteller Gunnar om personer han møtte, fuglene, havet, himmelen, båten, hvalene, sjøløvene, pingvinene, og mye, mye mer. Guttens tanker er også stadig innom livet hjemme, påvriket av alle nye inntrykk, sterkere jo lenger mot sør det bærer. Det er som om de nye, fremmede impulsene lokker frem minner om episoder og følelser som var glemt.

Bokdetaljer

Forlag Forglemmegei forlag

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788293407119

EAN 9788293407119

Genre Personlige beretninger

Omtalt sted Atlanterhavet

Omtalt person Gunnar Snartland

Språk Bokmål

Sider 120

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket