Aleksander Puškin

Russlands store dikter

av (forfatter).

Solum Bokvennen 2020 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

«Hans tilsynekomst rommer for alle oss russere noe ubestridelig profetisk», har Dostoevskij sagt om Puskin. Og i dag, over hundre år senere, kan vi fastslå at Dostoevskij ikke tok munnen for full: Russlands diktning har virkelig i årene som er gått, levd på den friske og sterke impuls som Puskin ga den.

Puskins liv var kort, men rikt på begivenheter som en roman. Og denne «romanen» er nødvendig for å forstå diktningen, som er like mangfoldig som dikterens livsløp. For Puskin skrev i nær sagt alle tidens genre: lyriske dikt, versromanen Evgenij Onegin, fortellinger på vers, tragedien Boris Godunov og andre skuespill, noveller, romanen Kapteinsdatteren - samtidig som han var tidsskriftutgiver og historiker.

Aleksandr Blok, Russlands ledende lyriker ved inngangen til det 20. århundre, kaller Puskin et «glad», et «lett» navn. Det betyr langt fra at Puskin er en «munter lett.vekter» i kulturens verden - tvert om er han en kraftig motvekt mot alt det tunge i landets historie, og det er grunnen til at hans folk elsker ham.

Russland har mange store diktere, og om flere av dem har vi store og gode bøker på norsk. Men dette er den første om Aleksandr Puskin, som russerne selv anser som den største av dem alle.

ERIK EGEBERG (f. 1941) er professor emeritus i russisk litteraturhistorie ved Universitetet i Tromsø. Han har skrevet en lang rekke arbeider om russisk litteratur og kultur, og oversatt verker av Tolstoj, Dostojevskij, Bulgakov og andre forfattere og dessuten gjendiktet flere russiske lyrikere, blant annet Puskin og Brodskij.

Bokdetaljer

Forlag Solum Bokvennen

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788256022243

EAN 9788256022243

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Russland

Omtalt person Aleksandr Puskin

Språk Bokmål

Sider 291

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket