Aldri mer?

av (forfatter).

Kolofon 2008 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

På bakgrunn av en analyse av de sikkerhets- og forsvarpolitiske hendelsene i det forrige århundre, retter forfatteren kritikk mot det han mener er politisk unnfallenhet og sviktende, militært lederskap i dag. Forsvaret er redusert til fragmenterte utrykningstyrker med minimal evne til å ivareta norsk sikkerhet og nasjonale interesser. Har litteraturliste og register.

Omtale fra forlaget

Aldri mer? Vårt Forsvar er igjen i dyp krise, økonomisk og strukturelt. For første gang siden opprettelsen på 1600-tallet står Hæren i fare for å bli nedlagt, samtidig som den internasjonale utvikling tilsier at Norge bør holde kruttet tørt. På bakgrunn av en innledende analyse av de viktigste sikkerhets- og forsvarpolitiske lærdommer, som kan trekkes fra det forgangne, turbulente århundre, har forfatteren bestrebet seg på å kartlegge hva som har gått galt, og hvilke tiltak som er nødvendige for at våre forsvarsbestrebelser igjen skal bli en adekvat forsikring mot ubehagelige utfordringer i årene fremover. Boken retter sviende kritikk både mot politisk unnfallenhet og sviktende, militært lederskap og planlegging. Utviklingen de senere år har mange likhetstrekk med den mislykkede sikkerhets- og forsvarspolitikk på 1930-tallet, som førte til katastrofen i 1940. Rasering av befalskorpset og overdreven verving av mannskaper har redusert Forsvaret til fragmenterte utrykningstyrker med minimal evne til å ivareta norsk sikkerhet og nasjonale interesser. Skal vi igjen kunne leve opp til vår lederstjerne etter krigen - Aldri mer - må kursen legges om straks. TORKEL HOVLAND er født i Øystese - Hardanger i 1935. Han er pensjonert generalmajor i Hæren etter 45 års variert tjeneste i inn- og utland. Han har tjenestegjort i sjefsstillinger på alle nivå fra tropp til divisjon, herunder 10 år som sjef for Hærens største kampavdelinger i Midt- og Nord-Norge. Han har stabstjeneste ved Forsvarets Etterretningsstab, ved Multinational Force and Observers i Sinai og på generalsnivå i NATO. Han var også medlem av Lundkommisjonen, som gransket de hemmelige tjenester. Han har tidligere blant annet skrevet boken "Generalmajor Carl Gustav Fleischer - Storhet og fall", som har fått stor oppmerksomhet.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788230004296

EAN 9788230004296

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 264

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket