Det regner ute og Albert kjeder seg. Han har lekt alle slags leker og nå har han ikke mer å finne på. Men så begynner han å tenke filosofiske tanker om universet.
Møt Albert, en oppfinnsom gutt som trenger noe å finne på på en regnfull dag. Kjedsomheten får ham til å tenke store fantasifulle tanker om universet! På en regnfull dag bruker Albert fantasien sin til å svømme med haier, redde dyr fra elven og oppdage en piratskatt. Når det ikke er mer å finne på, begynner han å tenke på sin plass i verden (Hvis jeg er i mitt hus, og huset er i gata i byen), som leder ham videre til en reise i universet. Alberts nysgjerrighet brukes til å inlemme barn til fenomenet uendelighet og andre filosofiske spørsmål. Albert er en sjelden bok som både er morsom og utfordrer tankene. The first in a three-book philosophy series, Albert is a disarmingly witty yet simple story that introduces the concept of infinity to young readers.
Forlag Hr. Ferdinand
Utgivelsesår 2007