Boka tar utgangspunkt i en dristig aksjon utført av en guttegruppe ved Tyrilitunet. En aksjon i ytterkant av det "akseptable" mot en annen avdeling innenfor Tyrilistiftelsen. Ledere og elever var delaktige. Aksjonen åpnet for en spontan og fri utfoldelse. Finlandshetter, galgebrenning og kidnapping av hunder skapte engstelse og sinne blant dem som ble utsatt for aksjonen. Forfatteren forteller hvordan de to gruppene opplevde denne aksjonen, og bruker denne historien til å reflektere over rusmiddelomsorgen mer generelt. Med litteraturliste.
Boka tar utgangspunkt i en dristig aksjon utført av en guttegruppe ved Tyrilitunet. En aksjon i ytterkant av det "akseptable". Et stunt rettet mot Frankmotunet - en annen avdeling innen Tyrilistiftelsen. Ledere og elever var like delaktige. Aksjonen åpnet for en spontan og fri utfoldelse. Finlandshetter, galgebrenning, kidnapping av hunder skapte engstelse og sinne blant dem som ble utsatt for aksjonen. Sandvig jr. gir en levende beskrivelse av hvordan guttegruppa og Frankmo-folket opplevde denne aksjonen. Forfatteren skriver spennende, men ikke for spenningens skyld. Han bruker historien til å reflektere over rusmiddelomsorgen mer generelt, men slik at vi ikke mister de enkelte hjelpetrengende av syne. Anders Sandvig jr., cand.polit, er barnevernspedagog med hovedfag i sosialt arbeid. Han har i flere år arbeidet innen Tyrili.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2000