Agronomi

jordkultur

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2024 Digital ressurs

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Når vi driver god agronomi, kultiverer og forbedrer vi dyrkingsjorda. Kunnskap om jordas egenskaper og ytre forhold som påvirker, bidrar til en jordkultur - det å behandle dyrka jord - som sikrer god plantevekst. I tråd med dette tar boka opp grunnleggende kunnskap om jordkultur og jord som vokseplass for de fleste aktuelle plantekulturer.
Agronomi - jordkultur bidrar til å utvikle en forståelse for de miljø- og klimautfordringene vi nå står i. Måten vi arbeider med jorda på har også en betydning for miljøet og samspillet i naturen. Ved å peke på forskjeller på god jordkultur mellom ulike driftsformer, f.eks. ulik bruk av husdyr- eller mineralgjødsel, gir boka deg kompetanse til å arbeide med økologisk så vel som konvensjonell drift. Målet er å basere all jordkultur og planteproduksjon på økologiske og bærekraftige prinsipper.
Kompetansemålene som dekkes, er hentet fra programområdet vg2 Landbruk og gartnernæring, samt kompetansemålene for vg3 Landbruk og deler av målene i vg3 økologisk landbruk.
Agronomi - jordkultur nettressurs tilbyr en illustrert begrepsdatabase, ekstra oppgaver og undervisningsopplegg.
Svein Skøien er utdannet ved Norges landbrukshøgskole (nå NMBU) og var ansatt der som statskonsulent i jordfag. En periode var han også amanuensis og informasjonsdirektør. Skøien har undervist i jordfysikk og jordkultur og forsket spesielt på jorderosjon. Han var med på å etablere de første universitetskursene i økologisk landbruk. I en kort periode var han også ansatt som forsker på vannmiljøtiltak i NIBIO. Skøien har også vært landbrukssjef i Ås kommune og fylkesagronom i Østfold fylke. Siden 2017 var han ansatt i Norsk landbruksrådgiving med ansvar for klimatiltak i jordbruket og «Klimasmart landbruk».

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2024

Format Digital ressurs

ISBN13 9788211046949

EAN 9788211046949

Språk Bokmål Nynorsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket