Forfatteren beskriver muligheter og risikoer i et Afrika i forandring. Han skildrer hvordan legitimiteten i politiske og samfunnsmessige sammenhenger vil bli stilt på prøve i denne overgangstida, og hvordan framtida er åpen i forhold til om land vil bryte sammen eller finne fram til ei ny ordning.
I mange av landene i Afrika er det blitt en gründerstemning med nesten revolusjonære omveltninger. En ny generasjon overtar de politiske og økonomiske styringsorganene. Den tyske journalisten Dominic Johnson skriver om mulighetene og risikoene i det Afrika som nå forandrer seg. Ungdommen trer ut av koloniundertrykkelsens og det postkoloniale despotiets skygge. Under ligger det et håp om at massefattigdom og statsforbrytelser kan overvinnes. I denne overgangstiden vil legitimiteten i politiske og samfunnsmessige sammenhenger bli stilt på en hard prøve. Mange land kan bryte sammen, enkelte har gjort det. Andre vil finne fram til en ny ordning. Framtiden er helt åpen. Til den norske utgaven har forfatteren skrevet et etterord om perspektiver etter hendelsene i Tunisia, Egypt og Libya i 2011.
Forlag Z-forl.
Utgivelsesår 2012