Forfatteren har skrevet om Afghanistan siden 1979, og er en av de få internasjonale journalister som har intervjuet de talibanske lederne. I denne boken forteller han en komplisert historie slik at den er til å forstå. Om islams mange ansikter, om kvinnene under talibans diktatur, om Sharia-lov, fundamentalisme og Osama bin Laden. Har ordliste, noter og litteraturliste.
Ahmed Rashid var journalist under krigen i Afghanistan for tjue år siden, og har levd og reist sammen med Taliban og intervjuet de fleste av organisasjonens ledere siden den kom til makten i Afghanistan i 1994. Basert på sine erfaringer gir han oss i denne boken unike førstehåndsopplysninger om Talibans virksomhet og mentalitet.Han forklarer hvordan veksten i Talibans skapte alvorlig ustabilitet i Russland, Iran, Pakistan og fem sentralasiatiske republikker. Talibans rolle blir beskrevet som en hovedfaktor i det nye "Store spillet" .; konkurransen mellom vestlige land og konserner for å anlegge olje- og gassledninger fra Sentral-Asia til vestlige og asiatiske markeder. Rashid drøfter også de kontroversielle endringene i Nord-Amerikas holdninger til Taliban .; fra først å ha støttet organisasjonen til de nylige bombingene av al-Qaidas skjulesteder og andre Taliban-støttede terroristbaser .; og hvordan dette har påvirket stabiliteten i regionen. Ahmed Rashid er korrespondent for Far Easter Economic Review og Daily Telegraph, og dekker Pakistan, Afghanistan og Sentral-Asia. Han har tidligere publisert boken The Resurgence of Central Asia: Islam or Nationalism?
Utgivelsesår 2002
ISBN13 9788205304512
EAN 9788205304512
Omtalt sted Afghanistan
Språk Dansk
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket6 bokelskere følger dette verket.