Bestemmelsene som er gjengitt først i forskriften (rammeforskriften) er inndelt i paragrafer og gjelder bare i Norge. Resten av forskriften (del 1-9) er felles for hele EØS området og gjelder også i Norge.
Viktige gjennomgående endringer
- Det innføres bestemmelser for fleksible bulkcontainere, som er en type store sekker.
- Det innføres bestemmelser for holdetid (tid før trykket må avlastes) for gasser som transporteres
- nedkjølt og flytende.
- Bestemmelsene og unntakene for transport av maskiner, utstyr og kjøretøyer som har farlig gods
- som drivstoff, gasser og batterier integrert, har blitt omarbeidet.
- Det innføres bestemmelser for transport av polymeriserende stoffer.
- Litiumbatterier tilordnes ny fareklasse 9A og får ny merking, i tillegg til mange andre endringer.
- OX-kategorien kjøretøyer utgår.
- I RID innføres det nye bestemmelser for vedlikeholdsansvarlig for godsvogner (ECM)
- Endrede krav til det elektriske anlegget ved nye kjøretøygodkjenninger.
Alle ledd i transportkjeden som kommer i befatning med farlig gods bør ha et eksemplar av denne boken.
Boken selges inkludert fingermerker.
Forlag Norge
Utgivelsesår 2017