ADHD

piller på avveie

av (forfatter) og Joar Tranøy (forfatter).

Kolofon 2007 Heftet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken omhandler medisinering av barn med ADHD. Den tar opp diagnoseringen, diagnosene MBD og ADHD, Ritalin og dens konsekvenser, ADHD som løsning på et problem, og mødre forteller om sine erfaringer med ADHD-barn. Forfatterne stiller seg kritisk til medisinering av barn som er hyperaktive, har konsentrasjonsvansker, oppmerksomhetsproblemer eller er for lite aktive. De mener den norske skole og foreldre må ta en stor del av ansvaret for at barn og unge tvinges til å ta tabletter for å tilpasse seg samfunnets normer. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Boka om ADHD er en beretning som dokumenterer overgrep og som stiller en rekke vesentlige spørsmål. Forfatterne mener den norske skole og foreldrene må ta en stor del av ansvaret for at barn og unge tvinges til å innta tabletter for å tilpasse seg samfunnets normer. Hovedansvaret må derimot Stortinget og politikerne bære. Hvis alle barn til slutt skal få en diagnose, enten ved at de er for aktive eller ved at de er for lite aktive, da bærer det galt av sted. Det er det som akkurat nå er i ferd med å skje. Denne boka belyser en skamplett innenfor norsk helsevesen.

Aage Georg Sivertsen og Joar Tranøy brenner for det urettferdige. Sist de utgav bok sammen var i 1997. Da skrev de om hvordan norske tatere ble utryddet fra storsamfunnet. Det var en bok som fikk stor oppmerksomhet og som førte til at både Stortinget og den norske kirke kom med en offentlig unnskyldning overfor det reisendes folk.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788230003824

EAN 9788230003824

Språk Bokmål

Sider 76

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket