Hjerneforskeren Ola Linge og hans kjæreste og kollega, Amelda Kirogwe, får inn en hjerneskadet pasient til klinikken sin i Drammen. Kombinasjonen av skade og behandling gir tilsynelatende pasienten overnaturlige evner. Eller kanskje noe langt mørkere? Pasienten knyttes til to mordsaker, og Ola og Amelda bistår politietterforskerne Krohn og Munthe i forsøket deres på å løse mysteriet og hindre at flere liv går tapt. Samtidig deltar Ola Linges klinikk i forskningsprosjektet «Superhuman», drevet av det internasjonale lege- middelfirmaet KnoWare. Bakteppet er at kunstig intelligens snart vil overgå oss, noe som kan bli starten på slutten for menneskeheten. I et kappløp med tiden prøver KnoWare å frigjøre slumrende superegenskaper i mennesket, som kunstig intelligens aldri vil kunne matche. Noe de anser som så viktig at enkeltskjebner blir uvesentlige ... Adams tredje øye er en spenningsroman fra forfatterens hjemmebane, i gråsonen mellom myter og virkelighet.
Forlag Liv forlag
Utgivelsesår 2025