I tiden etter det store Tilbakeslaget - arabernes nederlag i seksdagerskrigen i 1967 - gror det frem en rekke forbudte politiske bevegelser i Saudi-Arabia. Atten år gamle Hisham engasjerer seg i kampen for sosial endring, og deler tiden sin mellom å lese forbudte bøker, utvikle sine politiske ideer og idealer og delta på møter med en gruppe dissidenter. Saudi-Arabia preges av indre konflikter og kulturen slites mellom tradisjoner og modernitet.
Unge Hisham leser forbudte politiske bøker og drømmer om et bedre samfunn. Hjemlandet hans, Saudi-Arabia, preges av indre konflikter og slites mellom tradisjoner og modernitet. De forbudte gledene florerer til tross for et undertrykkende statsapparat. I tiden etter seksdagerskrigen i 1967 gror det frem en rekke illegale politiske bevegelser i Saudi-Arabia. Også Hisham engasjerer seg i kampen for sosial endring. Han slår seg sammen med en gruppe dissidenter, selv om han stiller spørsmål ved deres motiver og metoder. Boken er blitt enormt populær i Midtøsten selv om den på grunn av sine kontroversielle temaer offisielt er forbudt i en rekke land. Forfatteren har pådratt seg fire fatwaer, men han fortsetter å leve i Saudi-Arabia.
Forlag L.S.P.
Utgivelsesår 2005
Omtalt tid 1960-1969
Omtalt sted Saudi-Arabia
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.