Omtale fra forlaget
Jørgen Edvard Kristiansen lener seg tilbake i kontorstolen og lukker øynene. Han puster dypt noen ganger. Håndflatene hviler på det digre skrivebordet av eik. Tankene traver urent og omstendelig under en svart hårmanke. Med ett føler han seg litt avmektig.
April. Året er 2015. Jørgen sitter på kontoret i Søndre gate. Han er forbrukerøkonom og arbeider i en bank i Trondheim. Han er gift med Ruth. De har to barn, Lise og Martin. Kona arbeider som helsesøster, datteren er russ og sønnen går det siste året på barnetrinnet. Jørgen er frustrert, for han er blitt betatt av en annen kvinne. Hun arbeider i en kolonialforretning i byen. Det er der han har truffet henne. Selv om bjellene for lengst har begynt å ringe, fortsetter han å stikke innom butikken på torget. Mange hendelser fra Trondheim er vevd inn i fortellingen, samt noen skjellsettende hendelser i Norge og verden for øvrig. Forfatteren har tatt med en grusom historie fra Den andre verdenskrig. En av de jødiske familiene i Trondheim ble hardt rammet. Cissi Klein ble en dag i oktober 1942 hentet på skolen av tysk politi. Samme dag ble også hennes far og bror arrestert. I februar 1943 ble alle tre transportert til Auschwitz, der de omgående ble sendt til gasskammeret. Cissis mor greide å flykte til Sverige. Jørgen er født og oppvokst på Sagene i Oslo. Han har fra barnsben vært opptatt av de mange virksomhetene langs Akerselva. Særlig
kvinnene som arbeidet i fabrikkene dvelte han ved. "Når fikk disse kvinnene tid til avkopling? Elsket de kun på lørdagskveldene, eller orket de ikke da heller?"
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2020
Format Innbundet
ISBN13 9788230020487
EAN 9788230020487
Omtalt sted Trondheim
Språk Bokmål
Sider 345
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket