Rannveig er lykkelig på slektsgården Aker, selv om gravhaugen til forfedrene Torarin og Ulvhild skremmer henne. Men det rolige livet tar slutt da vikingene kommer inn fjorden. Hun flykter til en frende på Hadeland. Det første hun legger merke til når hun kommer til gården, er to vakre gutter, begge med en kongesønns verdighet. Lite aner hun at hennes skjebne fra det øyeblikk er nært knyttet til de to.
Kjærlighetskraften som en gang ble smidd inn i Skjebneringen går i arv til kvinnene som bærer den, i slektsledd etter slektsledd.
Rannveig er lykkelig på slektsgården Aker, selv om gravhaugen til forfedrene Torarin og Ulvhild skremmer henne, uten at hun helt vet hvorfor. Men det rolige livet tar brått slutt en morgen da vikingene kommer inn fjorden.
Rannveig flykter hals over hode til en frende på Hadeland. Det første hun legger merke til når hun kommer til gården, er to vakre gutter. Den ene lys og stolt, den andre høyreist og mørk i håret som en ravn. Begge med en kongesønns verdighet. Lite aner hun at hennes skjebne fra det øyeblikk er nært knyttet til de to.
Forlag Bladkompaniet
Utgivelsesår 2001