Forfatteren tar til orde for å omfavne kristendommens bakgrunn og historiske røtter, og mener man kan finne skatter, hente innsikt og finne forbilder å følge gjennom Guds virke i den kristne historien. Har litteraturliste.
I DENNE BOKEN peker Ulf Ekman på et større og berikende perspektiv, og utfordrer oss til å våge å omfavne den historiske bakgrunnen og de historiske røttene våre. Det er skatter å finne, innsikt å hente og forbilder å følge gjennom alt det Gud har virket i den kristne historien. Tradisjonen i dens bibelske betydning blir da et korrektiv som hjelper oss med å holde kursen, så vi ikke farer vill. De åndelige pionerinnsatsene settes i en større sammenheng og går dermed ikke tapt. Det som blir påbegynt i én generasjon, blir da til velsignelse for de kommende generasjonene helt til den dagen Herren kommer.
Forlag Hermon
Utgivelsesår 2010