Åndelig sang B

den fullstendige utgaven

av (forfatter) og Frøydis Wiik (oversetter).

Efrem forlag 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken inneholder Johannes av korsets dikt Åndelig sangs andre redaksjon, samt hans egen forklaring til verket, som ble til under et fengselsopphold i Toledo i 1578. Med indeks over bibelske sitater.

Omtale fra forlaget

Et mesterverk av poesi og mystikk. Åndelig Sang er Johannes av Korsets vakreste verk. Det er en sammenfatning av den veiledning vi finner i hans andre bøker. Det som der behandles mer abstrakt og teoretisk tar her konkret form i bruden som berørt av kjærlighetens gnist, kaster seg ut i et guddommelig eventyr for å søke den Elskede - brudgommen. Boken er mystikerens egen kommentar til det førti strofers lange diktet med samme navn som ble til i fangenskapet forvoldt av hans egne klosterbrødre i Toledo i 1578. Diktet, som etter poetiske kriterier alene er et mesterverk, kan kalles Johannes av Korsets variant av Høysangen, kjærlighetssangen mellom bruden og Brudgommen Kristus. I de ulike strofene belyses det åndelige livets alle aspekter. Her forenes poesi, spiritualitet og teologi i en harmonisk enhet. Søstrene i karmelittklosteret Totus Tuus i Tromsø har ledet oversettelsesarbeidet. Gjennom 350 sider veileder han oss mot den lengsel som lever i dypet av vår sjel - tent av Den Treenige Guds kjærlighet.

Bokdetaljer

Forlag Efrem forlag

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788292922002

EAN 9788292922002

Språk Bokmål

Sider 348

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar