Trønderrocken er blitt et begrep i norsk musikkliv, i første rekke på grunn av Åge Aleksandersen, Hans Rotmo og Terje Tysland. Åge begynte sin løpebane i den lokale Namsosgruppa Mads Inc., gikk videre via Tunes og Whoopee Choop til Prudence, hvor han i selskap med bl.a. Terje Tysland utviklet det som skulle få betegnelsen Trønderrock. Fra 1976 har bandet hans båret navnet Sambandet.Forfatteren som er journalist, har fulgt utviklingen i mer enn ti år.Boka bringer en fullstendig liste over plateinnspillinger og besetninger i samtlige band fra 1969 til i dag. Boka er illustrert med fotografier.
Utgivelsesår 1985
ISBN13 9788203150326