Denne boken handler om ledelse i barnehagen. Den tar for seg psykologiske og sosiologiske prinsipper og beskriver mellommenneskelige forhold og relasjoner i en ledelsessammenheng. Hovedvekten er lagt på styrer-/enhetslederrollen, men forfatterne diskuterer også mer generelle fenomener som er like relevante for pedagogiske ledere. Dette er en revidert utgave av boken. Første del handler om ledelse i barnehagen, og belyser blant annet ulike ledelsesmodeller og skjev kjønnsrepresentasjon blant voksne i barnehagen. Bokens andre del dreier seg om mellommenneskelige forhold i en personalgruppe. Her beskrives gruppepsykologiske forhold, som kommunikasjon og holdninger, motivasjon, trivsel, konflikter, stress og jobbtilfredshet. Bokens tredje del tar for seg noen av de utfordringene en leder møter i barnehagen i forbindelse med å lede assistenter og ufaglærte, opptre som saksbehandler og ivareta seg selv. Den viktigste målgruppen for boken er studenter i barnehagelærerutdanningen, men tematikken er også relevant for barnehage- og førskolelærere og barnehagepersonale for øvrig. Bokens forfattere er førstelektor Eva Skogen (red.) (Høgskolen i Oslo og Akershus), professor emeritus Richard Haugen (Universitetet i Tromsø), høgskolelektor Magritt Lundestad (Høgskolen i Oslo og Akershus) og førstelektor Mette Vaagan Slåtten (Høgskolen i Oslo og Akershus). Forfatterne har bred faglig og praktisk bakgrunn, og de har publisert flere bøker.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2013
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket4 bokelskere følger dette verket.