Boken presenterer en systematisk og uttestet arbeidsmetodikk for partsbasert samarbeid om bedriftsutvikling. Den belyser hvilken rolle en slik utvikling spiller i det norske arbeids- og næringsliv i dag, og hvilke utfordringer man står ovenfor i fremtiden. Boken retter seg mot ledere og personalfolk, konsulenter med interesse for bedriftsutvikling, samt tillitsvalgte. Med oversikt over forfatterne og litteraturliste.
Samarbeid er en av de mest sentrale produksjonsfaktorene i norsk økonomi, og også den mest undervurderte. Denne boken viser mulighetene som ligger i å utnytte de konkrete og praktiske formene for samarbeid som har utviklet seg i Norge de siste hundre årene.Boken presenterer arbeidsmetodikken partsbasert samarbeid om bedriftsutvikling. Å beherske den gir et konkurransefortrinn fordi den gjør det mulig å hente frem mer av de menneskelige ressursene i bedriften. Gjennom ti kapitler fortelles konkrete historier om hvordan ledere, tillitsvalgte og andre samarbeidet for å løfte en bedrift frem. Historiene er fra prosjekter i et vidt spekter av norske bedrifter.Å tjene på samarbeid retter seg mot ledere og personalfolk som har ansvar for kontakt med tillitsvalgte, konsulenter med interesse for bedriftsutvikling og tillitsvalgte som ønsker å gjøre mer enn bare å forhandle om lønn.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2007