Å skape seg selv handler om det moderne dannelsesprosjektet: Hvordan vi alle har en utfordring i å skape oss selv og å utvikle og regulere vår egen selvfølelse. I denne prosessen står vi overfor sterke indre krefter som både kan være konstruktive og destruktive. Disse kreftene er beskrevet i litteratur og ikke minst i religion gjennom århundrer. I kristendommen har de vært formulert som de syv dødssynder: stolthet, misunnelse, sinne, likegyldighet, grådighet, fråtseri og lyst. Denne boken prøver å gi et psykologisk perspektiv på de syv dødssynder og hvordan de innvirker på dette dannelsesprosjektet.
Per Erik Arnesen er født i Bergen i 1950 og er utdannet psykolog ved Universitetet i Bergen fra 1978. Han har arbeidet på flere områder innen psykisk helse og er spesialist i klinisk psykologi. Han har også vært organisasjonspsykolog med hovedfokus på lederutvikling og har i 20 år arbeidet som selvstendig praktiserende psykolog. De siste 12 årene har han vært en del av psykologfelleskapet Colosseum Psykologsenter i Oslo.
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2018
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.