Å leve med Asperger

åpenhet, selvtillit, diagnotisering

av (redaktør) og Knut Roar Engh (oversetter).

Damm 2007 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka tar opp de utfordringene man står overfor når man selv eller andre i nærmeste familie har fått diagnosen Asperger syndrom. Boka presenterer en bred samling av personlige, profesjonelle og forskningsbaserte beretninger.

Omtale fra forlaget

Å leve med Asperger tar opp de utfordringene man står overfor når man selv eller noen i nærmeste familie har fått diagnosen Asperger syndrom. Boka presenterer en bred og original samling av personlige, profesjonelle og forskningsbaserte beretninger.


Hvilke konsekvenser kan diagnosen få for selvtillit og selvoppfatning? Når og hvordan bør man fortelle venner, familie og jevnaldrende om diagnosen?


Å leve med Asperger inneholder historier skrevet av kjente personer som selv har Asperger syndrom eller autisme, i tillegg til tekster skrevet av foreldre og fagpersoner.


Liane Holliday Willey og Stephen Shore drøfter mulige implikasjoner ved å offentliggjøre diagnosen. Jacqui Jackson forteller hva en diagnose kan få å si for familielivet, og hvordan du kan fortelle ditt barn at det har fått diagnosen. Heta Pukki og Penny Barrat diskuterer hva og hvordan man bør forholde seg overfor skolen når diagnosen er gitt. Tony Attwood legger fram psykiaterens perspektiv på å diagnostisere voksne, og Michelle Dawson presenterer den voksnes opplevelser av å bli diagnostisert. Lynne Moxon, Wendy Lawson, Dora Georgiou og Jane Meyerding diskuterer andre voksentema angående offentliggjøring, inkludert samliv og seksualitet, offentliggjøring på arbeidsplassen, forholdet til venner og eventuell uførhet.


Oversatt av Roar Engh.

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788204140784

EAN 9788204140784

Språk Bokmål

Sider 326

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "En dåre fri - roman" av Beate Grimsrud
Alle bokanbefalinger for dette verket