Å fange luft

av (forfatter) og Sarah MacDonald Berge (oppleser).

Gyldendal 2021 Lydfil

Gjennomsnittlig terningkast: 4.78 (18 terningkast.)

39 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Hvor mange løgner kan man holde styr på?

Jeg forsvinner i armene dine,
krymper, blir nesten helt borte.
Det eneste du kan fange er luft.
Samia er ikke lenger usynlig, men det er ikke alt de nye vennene på videregående trenger å vite. De trenger ikke å vite om Kristoffer, den nerdete bestevennen. De trenger ikke å vite at Samia ikke egentlig vet hvordan man klemmer. De skal i hvert fall ikke vite om mamma, som vil at de skal være bestevenninner, som gjemmer nøkkelen til badet, og som ikke lar Samia sove alene. Hvor mange løgner kan man holde styr på?
Å fange luft er en historie om et klaustrofobisk, klamt og kvelende mor-datter-forhold, og om hvor vanskelig det er å bryte ut og bli en egen person.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2021

Format Lydfil

ISBN13 9788205558601

EAN 9788205558601

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 10 6 0 0 0

Bokomtaler

Samia har begynt på videregående. Nå skal hun få nye venner og definere seg på nytt. Men løgnene baller på seg når hun må forholde seg til en mor som helst vil være bestevenner. Det er et klaustrofobisk mor-datter forhold som beskrives, men boken føles frisk og lett å lese. Den minner om Halve kongerike-serien. De tar også opp vanskelige tema, men er humoristiske, realistiske og fulle av drama. Glimrende ungdomsroman som mange vil kjenne seg igjen i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samia skal starte på nytt. På videregående kjenner hun ingen. De vet ikke at hun egentlig er nørd. At hun ikke hverken kan eller vil klemme. For hjemme har hun en mamma som klemmer for mye. Som ofte sover sammen med henne. Som har bygd hele livet sitt rundt Samia. Som kveler Samia med all kjærligheten sin. En kjærlighet som er usunn og uutholdelig.

Neda har gjort det igjen!
Man sitter hele tiden med en klump i magen, og ønsker Samias mor dit pepper’n gror. Så vanskelig det er for Samia å ha et normalt ungdomsliv, når mamma hele tiden teller timene til hun kommer hjem fra skolen. Når hun ikke takler at Samia får nye venner, og vil dra på konserter og fester. Hvordan kan dette ende godt…

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samia bor med mamma og det har alltid vært bare de to, mamma dro nemlig til en fertilitetsklinikk i Danmark for 16 år siden og ble inseminert.

Mamma er avhengig av Samia og lever kun for henne, så mye at jeg kjente jeg ble dårlig av å lese om det. Samia får ikke ha nøkkel til leiligheten og mamma sender meldinger til henne når hun er på skolen og får sammenbrudd om Samia ikke svarer.

Samia begynner på videregående og vennen Kristoffer, som hun har kjent nesten hele sitt liv, begynner på en annen skole. Hun treffer Jenny og Maya og de og blir plutselig med i en jenteflokk. Hun som alltid var den usynlige på ungdomsskolen. Og hvorfor er Sindre, han som er minst like kjekk som Brooklyn Becham, interessert i henne!? Og hva er det med Kristoffer som egentlig er en nerd som bare tegner og ser på Game of Thrones iført kostyme?

Som sagt gjorde forholdet mellom Samia og mamma vondt å lese om, men ting utvikler seg i boken og jeg kan vel få røpe at det går bedre mot slutten. Handler også om å stå opp for seg selv og sette sine egne grenser. For ungdomsskolen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

39 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

 • "Vinden og kattane - roman" av Rønnaug Kleiva
 • "På én betingelse - roman" av Neda Alaei
 • "Hvis hvalen dreper meg" av Hilde Hylleskaar
 • "Helt ute" av Maria Sand
 • "Øya synker sakte" av Sanne Mathiassen
 • "Betongrose" av Angie Thomas
 • "Pyrocumulus" av Espen Dekko
 • "Må. Ha. Katt!" av Ellen Sofie Lauritzen
 • "Gutten i kjelleren" av Katherine Marsh
 • "Skuddet" av Stein Morten Lier
 • "Dobbeltgjengeren - Bok 1" av Scott Westerfeld
 • "Blackout - når lyset går, slår kjærligheten gnister" av Dhonielle Clayton
Alle bokanbefalinger for dette verket