Å få folk med

en fagfortelling om organisasjonsendring

av (forfatter).

Gyldendal akademisk 2008 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Boken handler om rekruttering, organisasjonsendringer og valgkamp; med utgangspunkt i arbeiderbevegelsen og LO. Forfatteren viser i boken hvor begrenset mulighetene for kontroll og forutsigbarhet er, men hvordan det likevel er mulig å lede kreativt. Forfatteren forsøker å vise hvordan organisasjonsendringer ikke kommer som følge av utredninger og endringsprosesser, men heller har utspring i helt ordinære samtaler mellom mennesker. Boken trekker veksler på kompleksitetstekningen som setter mellommenneskelig samspill i fokus - organisasjoner er ikke systemer, men komplekse prosesser mellom mennesker. Har litteraturliste og stikkordsregister.

Å få folk med er en fagfortelling om rekruttering, organisasjonsendringer og valgkamp, felter hvor arbeiderbevegelsen nyter respekt og beundring for sin evne til å få folk med når det gjelder. Samtidig er det en orginal og dyptpløyende beretning som demonstrerer hvor begrenset mulighetene for kontroll og forutsigbarhet er. Og hvordan det, likevel, er mulig å lede kreativt. Den viser også hvordan organisasjonsendringer ikke kommer som følge av utredninger og endringsprosesser, men snarere har utspring i helt ordinære samtaler mellom mennesker. Boka trekker veksler på kompleksitetstekningen og er i så måte den første i sitt slag i Norge. Her settes mellommenneskelige samspill, med arbeidsglede, kreativitet, uro og engstelse, i fokus. Forfatteren advarer mot den ensrettede tenkningen og tingliggjøringen av organisasjoner som er så utbredt i dag. For organisasjoner er ikke systemer, men komplekse prosesser mellom mennesker. Boka gir uvanlige tolkninger av fenomener som preger livet i organisasjoner, og tilbyr en annerledes forståelse av ledelse, målstyring og kontroll. Ledelse handler om å agere kompetent i en virkelighet som er uforutsigbar. Og ledelse bedrives av langt flere enn ledere.

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2008

ISBN13 9788205352964

EAN 9788205352964

Serie Kompleksitet og ledelse i organisasjoner

Omtalt sted Norge