Å eta eit landskap

av (forfatter) og Børge Kalvig (illustratør).

Wigestrand 2000 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka skildrar eit kystlandskap, det som lever og veks der, bær, grønsaker, fisk, fuglar og dyr. Fotograf og forfattar vandrar rundt i landskapet, ser og sansar på kvar sin måte. Lesaren blir invitert med inn i skildringane og heim på kjøkkenet der råvarer frå sjø og land blir til tradisjonsrike rettar. Teksten fortel dessutan om korleis kystlandbruket og kulturlandskapet i kyst-Noreg har utvikla seg.

Omtale fra forlaget

"I vanlege år kjem det 1300 millimeter regn. Det piskar mot glasrutane, plaskar mot svaberga, høljar over sydvesten og ausar over vindusviskaren. Det småyrar vårleg, det sildrar sommarmildt og det fell tunge dråpar i haustleg austavind. Jorda tar unna det meste og gjer det om til grøde og grøne fargar."Slik blir det sørvestlandske regnet skildra i denne boka. Ho handlar om eit frodig kystlandskap og det som lever og veks der, bær, grønsaker, neter, fisk, fuglar og dyr. Fotograf og forfattar vandrar rundt i landskapet og ser og sansar på kvar sin måte, nyt og minnest, fantaserer og fabulerer.Lesaren blir invitert med inn i skildringane og heim på kjøkkenet der råvarer frå sjø og land blir til tradisjonsrike, velsmakande og gjestefine rettar. Boka fortel dessutan om korleis kystlandbruket og kulturlandskapet på ei øy i kyst-Norge har utvikla seg. Fotografen skildrar kultur og landskap i personlege uttrykk som fylgjer teksten i sin tone. Me får presise glimt av det sørvestnorske øyalynnet og innsikt i tenkjemåtar, arbeid, skikkar og levevis i ord og bilete.Det er ei raus og glad bok. Ho sluttar med eit måltid av nyfiska sei.

Bokdetaljer

Forlag Wigestrand

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788291370231

EAN 9788291370231

Omtalt sted Vestlandet

Språk Nynorsk

Sider 87

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket