Omtale fra forlaget
Hvordan skal man som voksen møte ungdom som trenger å oppleve motivasjon og mestring for å nå sine mål? Hvordan skape de gode samtalene med ungdom? I Å bygge psykisk helse tar forfatter Mia Börjesson utgangspunkt i Aaron Antonovskys helsefremmende perspektiv, og har samlet kunnskap, forskning, forslag og tips til hvordan voksne kan fordype og forbedre sin kommunikasjon med ungdom. Et av budskapene i boka er at voksne må ruste ungdommene med fremtidshåp, mestringsfølelse og god selvtillit heller enn å snakke negativt og pessimistisk om voksenlivets muligheter og utfordringer. Boka er rik på øvelser og eksempler, og gir gode innspill til hvordan voksne skaper de beste rammene for samtaler med ungdom.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2017
Format Heftet
ISBN13 9788205500716
EAN 9788205500716
Språk Bokmål
Sider 213
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Det var spesielt spennende å lese denne etter at jeg hadde lest: "Stå imot: si nei til selvutviklingen". Denne boken omhandler dette med positiv psykologi, det å lete etter det som er bra, det som gir mestring og sin egen evne til endring. Jeg tror nok man må ha begge deler: Både evnen til å lete etter det som er bra, men også evnen til å innse at det ofte ikke er nok, man må også prøve å skape endringer. Boken berører også skillet mellom der personlige og det privatet - noe som igjen får meg til meg til å tenke på dette med personlige relasjoner som en salgsvare - hva er forskjellen mellom det å faktisk være en venn og det å være en terapaut? For meg er dette uklart - en del ligger selvfølgelig i gjensidigheten: En vennrelasjon går begge veier, en terapaut er der for pasienten - en enveiskjøring.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket