Boka gir hjelp til: Lage et eget HMS-system ved bruk av enkle metoder, få oversikt over forskriftene og de aktuelle kravene, kartlegge arbeidsmiljøet og utarbeide handlingsplaner og utarbeide en del sentrale prosedyrer. Mot slutten av boka er det tatt inn eksempler på rutiner, skjemaer og lignende som brukes ofte.
À jour - HMS-arbeidets byggeklosser gir hjelp til å- lage et eget HMS-system ved bruk av enkle metoder- få oversikt over forskriftene og de aktuelle kravene- kartlegge arbeidsmiljøet og utarbeide handlingsplaner- utarbeide en del sentrale prosedyrerBoka gir en kort innføring i de kravene som myndighetene stiller til orden og systematikk, deretter en del forslag til hvordan systemet kan bygges opp i bedriften. Alle de ni lovene blir presentert kort og overordnet for at man enklere skal kunne velge vekk dem som ikke vedrører den enkelte bedrift. Arbeidsmiljøloven vil gjelde alle typer bedrifter, og denne loven gis derfor større bredde enn de øvrige.Det er lagt stor vekt på metoder for å få i gang et godt samarbeid i bedriftene når IK skal innføres, da mye er vunnet om dette prosjektet får en god start som involverer de fleste i bedriften. Metodene vi foreslår, er enkle og gir raske resultater. I tillegg er det utarbeidet flere sjekklister til de fleste forhold innenfor HMS-lovgivningen.Mot slutten av boka er det tatt inn eksempler på rutiner, skjemaer of lignende som brukes ofte.Boka vil være en inspirasjonskilde til aktivt arbeid, den gir tips og ideer til igangsetting og vedlikehold av HMS-arbeidet og vil fungere som et godt oppslagsverk.
Redaktør er Arne Bernhardsen
Forlag Tiden