Boken inneholder fem tekster om klovner. De er laget for dem som er i ferd med å lære seg å lese. Historiene er morsomme og ikke altfor lange. Setningene er korte og skriften er stor
Klovnen August skal opptre sammen med klovnen Ronny, men hvor i all verden blir det av ham? Klovnen Linus er lei seg og gråter store klovnetårer, og Ida prøver å muntre ham opp. Akkurat da gateklovnen Ben skal fremføre sitt glansnummer, er det noen som stjeler capsen hans, som er full av penger. Ben tar selvfølgelig opp jakten med en gang. Lotte vil også være klovn, men pappa vil at hun skal vente til hun blir stor. Her må noe gjøres! Og klovnen Pipo er lei av å være klovn, han vil heller være publikum ... Fem morsomme, spennende og triste fortellinger om klovner. Boka passer for barn fra 7 år.
Forlag Tun
Utgivelsesår 2006