Årets koftebok!
Norge er et land med mange tradisjoner. Kofter med stedsnavn er en, og de fleste av disse går tilbake til 1960-tallet. Nå har Sandnes Garn plukket ut og revitalisert 42 kofter fra 27 steder. Fra Lindesnes til Nordkapp, fra Fana til Eidsvoll.
Disse koftene er blitt modernisert i farge og fasong. Resultatet er et vakkert møte mellom tradisjon og fashion - tidløse plagg med et norsk særpreg.
Boken .42 norske kofter - fra Lindesnes til Nordkapp» er skapt gjennom et samarbeid mellom Sandnes Garn og Jæren Forlag. I boken finner du oppskrifter på alle disse koftene.
Forlag Jæren forlag
Utgivelsesår 2015
Omtalt sted Norge
Veldig mange flotte kofter, dessverre (eller heldigvis, jeg har nok på pinnene som det er) var det ingenting som var 100% treff. Fint at mange av de eldre mønstrene blir resirkulert slik at oppskriftene er oppdatert i forhold til garn og pinnestørrelsen og hvordan koftene brukes i dag. I boka står det: "Før skulle koftene gjerne være det ytterste plagget når man var ute i naturen, det fantes ikke fleece og goretex på den tiden, Det ble stikket på tynnere pinner enn nå, for å få en stiv og robust kofte som holdt kroppen varm, selv i regn og vind." Har ikke tenkt over dette før nå (alt jeg har tenkt er at de må jo ha frosset som f* før, for så varmt er det jaggu meg ikke med ull - vinden går jo rett gjennom!
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketEi liste bestående av bøker jeg har lest i 2017.