Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Gjennom å vise postkort fra 1905, forteller denne boka historia om noen av de begivenhetene som fant sted i dette året. Den tar bl.a. for seg 7. juni 1905, Karlstadforliket, kongevalget og kroninga i Trondheim.

Omtale fra forlaget

1905 Sjelden er et årstall blitt brukt og oppfattet så entydig synonymt med det vi egentlig tenker på når vi hører eller bruker tallet 1905, nemlig unionsoppløsningen - løsrivelsen fra en hundre år gammel union med broderfolket. Unionen og unionsoppløsningen er for lengst blitt historie. Påstander som "vi trenger historien for å forstå vår egen tid og for å kunne ta valg i fremtiden" har nok varierende gyldighet alt eter hva som blir fortalt. Men for de beslutningsvalg som ligger foran oss her i Norge kan nok historien fra 1905 ha en viss relevans. For den største delen av det lesende Norge er det tilstrekkelig å tenke tilbake til besteforeldrenes eller oldeforeldrenes tid - så er vi tilbake i 1905. Lenger tilbake er det ikke. Det finnes neppe noe uttrykk som oftere er blitt tilbakevist enn at "om 100 år er allting glemt". Også denne boken gjør uttrykket til skamme. Gjennom boken får man også øynene opp for den kulturhistorie som ligger i våre gamle postkort. For hundre år siden var postkortet vårt viktigste billedmedium, det var en viktig nyhetsformidler og den tidens hurtigste budskapsformidler for folk flest.

Bokdetaljer

Forlag Bodoni

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788271283957

EAN 9788271283957

Omtalt tid 1900-1914

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 130

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket