1905 - året som endret våre liv

dagbok fra Tønsbergfjordens befestninger

av (forfatter).

E-forlag 2010 E-bok

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Boka handler om unionsoppløsningen i Vestfoldsskjærgården i 1905. Den tar for seg soldatene som tjenestegjorde i Skagerrakeskadren og ved Tønsbergfjordens befestninger. Del 1 inneholder dagboknotatene til en adjutant, og bygger på virkelige hendelser. Del 2 gir en kort oversikt over historiens store linjer, og del 3 har med oversikt over materiell og fartøyer.

Her er høydepunktene fra unionsoppløsningen satt sammen i en bok. Politikken ligger som et bakteppe, forsvarets innsats og betydning er sentral sammen med store og små opplevelser og hendelser. Boken viser hvor stor betydning Sjøforsvaret og Kystartilleriet hadde dette viktige året i vårt lands historie. Skagerrakeskadren skulle stanse svenskene dersom de kom til å angripe over sjøen. Tønsbergfjordens befestninger skulle beskytte Melsomvik opplagshavn, som fungerte som marinens hovedbase under konflikten. I dag ser vi på det som en selvfølge at unionen med Sverige gikk i oppløsning. I 1905 var folk forberedt på krig - og de var villige til å miste sine brødre og søstre for vårt lands selvstendighet

Forlag E-forlag

Utgivelsesår 2010

Omtalt tid 1900-1914

Omtalt sted Tønsberg

1 bokelsker følger dette verket.