1905 - året som endret våre liv

dagbok fra Tønsbergfjordens befestninger

av (forfatter) og Frode Gjerløw (illustratør).

www.aar1905.no 2006 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handler om unionsoppløsningen i Vestfoldsskjærgården i 1905. Den tar for seg soldatene som tjenestegjorde i Skagerrakeskadren og ved Tønsbergfjordens befestninger. Del 1 inneholder dagboknotatene til en adjutant, og bygger på virkelige hendelser. Del 2 gir en kort oversikt over historiens store linjer, og del 3 har med oversikt over materiell og fartøyer. Har personregister.

Omtale fra forlaget

Her er høydepunktene fra unionsoppløsningen satt sammen i en bok. Politikken ligger som et bakteppe, forsvarets innsats og betydning er sentral sammen med store og små opplevelser og hendelser.
.
Dette er så vidt vi vet den eneste boken som tar for seg sjøforsvarets- og kystartilleriets innsats og betydning. Skagerrakeskadren var vår eneste havgående avdeling med våre fire panserskip som ryggrad. Tønsbergfjordens befestninger skulle beskytte Melsomvik opplagshavn som fungerte som vår marines hovedbase under konflikten.
.
Boken er delt i tre. Del en er satt opp som en dagbok, og vi følger adjutanten ved Tønsbergfjordens befestninger og de han møter gjennom den spente perioden. Gjennom samtalene får vi et innblikk i store og små hendelser, lokalt og nasjonalt. Sammen diskuterer de politikk og opplevelser. Del en er satt sammen til en historie som bygger på virkelige hendelser.
.
Del to tar for seg bakgrunnen for konflikten, opprustningen og hverdagsliv. Del tre inneholder oversikter over fartøyene i marinen, våpen og ammunisjon ved Tønsbergfjordens befestninger, hendelseskalender med mer.
.
Det er laget en web-side hvor det er lagt ut noen smakebiter fra boken: www.aar1905.no
.
Det er skrevet mange bøker om 1905 . men de er ofte veldig spesialiserte. Denne har med høydepunktene fra 50 ulike kilder. I del en er disse høydepunktene knyttet sammen til en historie slik adjutanten ved befestningene kunne ha opplevd det spennende året.

Bokdetaljer

Forlag www.aar1905.no

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788299748605

EAN 9788299748605

Omtalt tid 1900-1914

Omtalt sted Tønsberg

Språk Bokmål

Sider 191

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket