Salig velstand

møter i vår tid

av (forfatter).

Cappelen 2001 Innbundet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Bjørg Frøysaas eksemplar av Salig velstand - møter i vår tid

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Samfunn

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Vi er ikke hva vi var: På 10-20 år har materialisme og selvopptatthet overskygget gamle dyder - nøysomhet og sosial samvittighet. Det er "Armani-faktoren" som skaper helter nå, ikke edel dåd til andres beste. Hjulene går rundt i halsbrekkende fart. Politikken styrer ikke lenger; den blir styrt, utmanøvrert av sine egne resultater. Hvem og hva forvalter da makt? Reklame, børshaier og internasjonal kapital?

Christian Borch har 30 år bak seg som utenriksreporter, av dem nesten 25 år i NRK, radio og fjernsyn. I Salige Velstand reflekterer han over et Europa i dyp forandring, med utgangspunkt i personlige møter med politikere, begivenheter og folk flest. Med kunnskap og erfaring observerer han fra Warszawa til London, fra Murens fall til internasjonale toppmøter, fra tiggerkonen og den aids-syke gutten i St. Petersburg, familien i Pristina, presten i Toscana, Lady Di's begravelse, pengehandleren i Murmansk og den myrdede innvandrergutten i London til vår egen presse, pengemakt og avmakt.

Tidens problem er langt mer komplisert enn enkeltpersoners moral eller mangel på moral, hevder forfatteren. Det handler om grunnholdninger som umerkelig endres og om fundamentale verdier som viser seg ikke lenger å være så fundamentale.

Om forfatteren:
Christian Borch er født 1944 i Bergen. Han er utdannet journalist i Oslo, har studert ved London School of Economics og gjennomgått Hovedkurset ved Forsvarets Høgskole. Han har arbeidet som journalist/redaktør i Morgenbladet, Norges Eksportråd og Norges Industriforbund og ble ansatt som utenriksmedarbeider i NRK i 1978. Fra 2000 har han vært programleder i Dagsrevyen. Christian Borch er medlem av Regjeringens Rådgivende Utvalg for sikkerhetspolitikk og Avspenning, er forfatter av åtte bøker og rundt 30 artikler om utenriks- og sikkerhetspolitikk. Han har mottatt bl. a. Europabevegelsens Pressepris og Lytterforeningens Ærespris.

Anmeldelser:
"Med et spennende liv og et våkent blikk - ikke minst med en god fortellers

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788202204853

EAN 9788202204853

Serie Det moderne Europa (1)

Omtalt sted Europa

Språk Bokmål

Sider 221

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket