Kommunepsykiatri

pionerar, vekst og utvikling

av (forfatter), Johanne Erfjord (illustratør) og Anne Ivarsen (illustratør).

Fagbokforlaget 2002 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Beate Ekrems eksemplar av Kommunepsykiatri - pionerar, vekst og utvikling

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

psykisk

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir ei grundig innføring i korleis psykiatrien i kommunane har utvikla seg frå 1970-åra fram til år 2000. Forfattaren får fram viktige skilnader mellom å vera psykisk helsearbeidar i ein kommune og på ein psykiatrisk institusjon, og korleis desse skilnadene viser seg i samarbeid med pasientar, brukarar, pårørande og fagfolk på ulike nivå. Det gis også eit lite gløtt inn i korleis kommunepsykiatrien kan utvikla seg fram mot 2020. Den viktigaste målgruppa er studentane ved dei tverrfaglege vidareutdanningane i psykisk helsearbeid. Med litteraturliste og register.

Omtale fra forlaget

Denne boka gir ei grundig innføring i korleis psykiatrien i kommunane har utvikla seg frå av 1970-åra fram til år 2000. Den første delen viser hovudtrekk frå psykiatrien i den nære fortida vår. Den andre delen gir innsyn i oppstart og utvikling av psykiatrisk sjukepleie i kommunane. Den tredje og største delen dreier seg om kva ideologi, kunnskapssyn og arbeidsmåtar som har vore plattforma til dei psykiatriske sjukepleiarane i dette nybrotsarbeidet, og som var grunnlaget for det tverrfaglege psykiske helsearbeidet som har vakse fram etter kvart. Boka får også fram viktige skilnader mellom å vera psykisk helsearbeidar i ein kommune og på ein psykiatrisk institusjon, og korleis desse skilnadene viser seg i samarbeid med pasientar, brukarar, pårørande og fagfolk på ulike nivå. Den siste delen av boka gir eit lite gløtt inn i korleis kommunepsykiatrien kan ha utvikla seg til å bli i 2020. Den viktigaste målgruppa er studentane ved dei tverrfaglege vidareutdanningane i psykisk helsearbeid. Boka kan også vera nyttig for grunnutdanningar i helse- og sosialfag, og er sentral for alle faggrupper som arbeider med psykiatriske pasientar, både i kommunar og på psykiatriske institusjonar. Helga Robberstad er psykiatrisk sjukepleiar og førstelektor ved Høgskulen i Stavanger, avdeling for helse- og sosialfag. Ho har i mange år undervist ved vidareutdanninga i psykiatrisk sjukepleie, og dei siste åra ved vidareutdanninga i psykisk helsearbeid. Ho var hovudforfattar til boka Eit betre liv?, og har seinare skrive Pasient frå 9-15.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2002

Format Heftet

ISBN13 9788276746860

EAN 9788276746860

Språk Nynorsk

Sider 232

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket