Pines

av (forfatter) og Paul Michael Garcia (reader).

Brilliance Audio on CD Unabridged Lib Ed 2012 Audio CD

Gjennomsnittlig terningkast: 3.67 (3 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Anne-Stine Ruud Husevågs eksemplar av Pines

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2024

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Brilliance Audio on CD Unabridged Lib Ed

Utgivelsesår 2012

Format Audio CD

ISBN13 9781469216003

Språk Engelsk

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 2 0 0

Bokomtaler

Pines er en spenningsroman som foregår i et miljø som minner om Twin Peaks med en handling som virker krydret med X-files. Og dette var til og med før jeg hadde lest etterordet hvor forfatteren beskriver at han var sterkt insipirert av nettopp Twin Peaks. Han beskriver TV-serien som «this quirky show about a creepy town with damn fine coffee and brilliant cherry pie, where nothing was as it seemed» og han nevner også X-files like etter. Han skriver videre at «Pines is not Twin Peaks, not by a long shot, but it wouldnt be here without it». For min del så fikk han i alle fall til å etablere et slikt miljø.

Første delen av boken var grei nok og du lurte lenge på hva som var galt. Jeg liker bøker som handler om slike samfunn hvor noe er galt, men ingen tør å snakke om det. I den anledning kan jeg anbefale «De sanseløse» av Holger Hansen som kommer i samme kategori. «Vinduderlige nye verden» kommer vel også inn her, men den begynte jeg på mange år siden uten å fullføre (står på to-read-listen!).

Etterhvert blir det stadig mer action. Litt for mye etter min mening og dette trekker boken kraftig ned. Mysteriet kommer en periode helt i bakgrunnen for overlevelseskampen. Dette er noe som gjør at den burde være lett å overføre til et kinolerret, så ikke vær overrasket om den skulle blitt filmatisert.

En annen ting som trekker ned er «vitenskapen» i boken. Jeg kan akspetere mye «teknobabbel» hvis man ser TV-serier som «Star Trek» o.l., men det er også et krav at dess nærmere vi er «vår virkelighet» setter man også mer krav til «realisme» i vitenskapen som presenteres. Her har forfatteren helt klart hentet noe fra H.G. Wells som kanskje var «realistisk» 1895, men dessverre er ikke det i 2012.

Ettersom jeg ikke er noe spesielt glad i spenings-/krimromaner (særlig med mye action) og er mer ute etter selve mysteriet får den ikke mer enn to stjerner. Skulle du like denne kategorien bøker kan det likevel være en grei bok for deg å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Perfection was a surface thing. The epidermis. Cut a few layers deep, you begin to see some darker shades.
Cut to the bone - pitch black.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket