Kunsthandverk

frå tause ting til talande objekt

av (forfatter).

Pax 2005 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Åse Levinsens eksemplar av Kunsthandverk - frå tause ting til talande objekt

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Kunst

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfattaren nærmar seg kunsthandverket frå tre ulike innfallsvinklar: historisk, estetisk og som samtidskunst. Ho drøftar kva rolle kunsthandverk fyller i dag, kva som skjer når materialet blir mediet, og ho leverer eit forsvar for det vakre som verdi. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Kunsthandverk - kva slags kunst er det? Før var det namnet på handlaga gjenstandar i keramikk, tekstil, tre eller glas, men kva når materialet er ready-mades og resultatet ikkje lenger er bruksting? Kva rolle fyller eigentleg kunsthandverket i dag? Kan vi tala om ein slutt for kunsthandverket slik filosofen Arthur Danto snakkar om i "The End of Art" (Kunstens avslutning)? Dei som arbeider med kunsthandverk, teoretisk eller praktisk, drøftar kontinuerleg identiteten til faget. Representerer ordet bestemte verdiar som bør styrkast, eller bør det erstattast med nemningar som "spesialisert kunst", "objektkunst" eller "kunst" rett og slett? Og kva slags praksis er kunsthandverk? Kanskje ei form for praktisk filosofi basert på taus kunnskap? Men boka gir fleire døme på at tause ting kan bli til talande objekt. Forfattaren nærmar seg kunsthandverket frå tre ulike innfallsvinklar: historisk, estetisk og som samtidskunst. Ho drøftar også kva det vil seia "å tenkja gjennom materiale" og leverer eit forsvar for det vakre som verdi.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788253028255

EAN 9788253028255

Språk Nynorsk

Sider 105

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket