Stortinget

huset på Løvebakken gjennom 150 år

av (forfatter) og Ivan Brodey (illustratør).

Press 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Torgil Hårstad Pålsruds eksemplar av Stortinget - huset på Løvebakken gjennom 150 år

Lesetilstand

Bruker denne som oppslagsverk

Hylle

Bokhylla i Trondheim

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

I sin nye bok tar Peter Butenschøn oss med på en vand.ring gjennom Stortingsbygningen - og gjennom byg.ningens fascinerende historie. Han guider oss gjennom bygningen fra innsiden, og tar med både høyt og lavt, fra selve Stortingssalens stråleglans til kontorer, kantine, verksteder og skjulte krypinn. Underveis gir han oss le.vende glimt både av livet i landets viktigste bygg - og av Stortingsbygningens omskiftelige fortid, fra framveks.ten av et moderne politisk system via krig, okkupasjon og ombygging fram til dagens allsidige og innholdsrike parlamentsbygning.

Den 5. mars 2016 har det gått nøyaktig 150 år siden stortingspresidenten for aller første gang ban.ket med klubben for å markere at det norske Storting var forsamlet i sin staselige nye bygning på Løvebakken. Åpningen i 1866 markerte slutten på en langstrakt og konfliktfylt prosess. Til slutt var det mot alle odds den ukjente svenske arkitekten Emil Victor Langlet som vant fram, med et bygg i en stil ingen helt hadde sett før, plas.sert høyt og fritt med utsyn mot Slottet. Hovedstaden Christiania hadde fått en ny nøkkelbygning - og det nor.ske politiske systemet hadde endelig fått sitt symbolske sentrum.

Stortinget er en bok som får oss til å se med helt nye øyne på et bygg vi trodde vi kjente. Boken er gjennomillustrert både med nye bilder av arkitekturfotografen Ivan Brodey og en lang rekke historiske fotografier.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788275477666

EAN 9788275477666

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 311

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Det jeg merker meg etter ikke altfor mange leste sider er bokens gjennomsyrede saklige tone. Boken får dermed ikke LIV for mange av oss som leser, vil jeg tro. Dette er ikke min Cup of Tea - det blir bare ikke match mellom meg og Peter B. Hadde det bare vært en vitalitet og et driv der - men jeg finner det altså ikke.
Noen har denne fortellerevnen - andre har den ikke. Men det finnes selvfølgelig kanskje noen der ute som kan like Butenschøn sin fortellerteknikk; denne mer seriøse anlagte formen.
Jeg gjorde det ikke. Og det er synd - for her var jo det Stortinget som var det sentrale punktet i fortellingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket