Kjærligheten spør ikke, den bare er

av (forfatter).

Licentia 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Thulas eksemplar av Kjærligheten spør ikke, den bare er

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

psykologi

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren forteller om sine opplevelser med psykose, tvangsinnleggelse og tvangsmisbruk. I tillegg til personlige erfaringer innen norsk psykiatri, inneholder også boka forfatterens refleksjoner rundt psykisk helse fra ulike vinkler. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Siv Helen Rydheim, født i Nordreisa i 1955, har skrevet om sine opplevelser med psykose, tvangsinnleggelser og tvangsmiddelbruk. Boken kan sees som et innslag i den pågående debatten om norsk psykiatri, - som nå ligger på verdenstoppen statistisk når det gjelder tvangsinnleggelser. Boken er interessant for fagfolk som ønsker å høre en brukerstemme i sitt arbeid. Likedan er boka interessant for mennesker som selv har opplevd tvangsmiddelbruk, og for pårørende til mennesker som har vært innlagt på tvang. Forfatteren stiller viktige spørsmål til de som utøver makt i psykiatrien. Hun beskriver også hvordan hun har klart å arbeide seg ut av skam og vonde opplevelser. I tillegg til en svært levende beskrivelse av egen psykose, inneholder boka også forfatterens refleksjoner rundt psykisk helse fra ulike vinkler. I alvoret som beskrives finner vi også befriende komiske situasjoner som får leseren til å le midt i alvoret. Både mennesker uten erfaring fra psykiatrien og fagfolk, som har lest manuskriptet, har gitt svært gode tilbakemeldinger. Boka anbefales også til politikere som er lovgivende myndighet, og til kontrollkommisjonsmedlemmer rundt om i landet. Så er den her, boken, om levd og erfart liv, om vandring i ukjent landskap, en vandring som bringer forfatteren til et sted som for henne bringer fred. Siv tar oss med på en reise som ikke er alle forunt. Hennes formidlingsevne gir oss innsikt i for meg og mange med meg, en skjult og ikke tilgjengelig verden. Beskrivelsen av dette fremmede gir oss en mulighet til å forstå litt mer enn vi ville gjort om vi ikke leste boken. Hun behersker kunsten med å dele av sitt eget, og ser at dette kan ha allmenn verdi både for mennesker med de samme utfordringene og for fagfolk. Boken er en beskrivelse av harde fakta formidlet på en måte som av og til gjør at jeg både gremmes og undres over helsevesenets fremferd. Samtidig blir jeg begeistret over hennes evne til å ordlegge seg og i ettertid se det komiske i situasjonen. Boken anbefales på det sterkeste!

Bokdetaljer

Forlag Licentia

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788292906316

EAN 9788292906316

Genre Personlige beretninger

Omtalt person Siv Helen Rydheim

Språk Bokmål

Sider 160

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket