The Emmaus Mystery

Discovering Evidence for the Risen Christ

av (forfatter).

Continuum 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

John Larsens eksemplar av The Emmaus Mystery - Discovering Evidence for the Risen Christ

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Apologetikk

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Continuum

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9780826467973

Språk Engelsk

Sider 224

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Arkeologi kan noen ganger være interessant, og andre ganger ikke så givende, i dette tilfellet lander vi sånn midt i mellom. Boken tar for seg den berømte strekningen fra Jerusalem til Emmaus, mest kjent fra Lukas evangeliet. Man har lenge ikke visst akkurat hvor denne byen/landsbyen Emmaus har ligget, men i denne boken hevder Carsten Peter Thiede å ha funnet det endelige svaret på dette mysteriet. Han skriver også om alternative steder og hvorfor ikke de kan være de autentiske stedene som Lukas, eller Josefus for den saks skyld, beskriver. Her har Thiede noen gode poenger. Arkeologiske skriverier har en tendens å vandre inn i litt for mye detaljer, noe som også skjer i denne boken. Forfatteren kommer med mange navn, steder og målinger som leseren bør holde noenlunde styr på for ikke å falle helt utenfor. I tillegg synes jeg han litt for ofte havner litt for langt bort fra selve hovedtemaet som jeg har forstått skal omhandle Emmaus. Noen av gangene føler jeg disse forsnakkelsene har en mening og han trekker linjene tilbake til Emmaus, mens andre ganger virker det som om det bare er skrevet for å fylle opp boken.

Jeg synes allikevel at hans eksempler, spesielt rundt Josefus, er spennende, siden jeg selv i skrivende stund leser ”The War of the Jews”, noe som har gjort at jeg legger ekstra godt merke til de gangene Josefus nevner bl.a. Emmaus. Han trekker også fram Vespasian, og Josefus forhold til ham og hvordan dette er nært knyttet til Emmaus som et senere sted for veteraner etter Jerusalems ødeleggelse i år 70e.Kr. Det mest interessante er Thiedes argumenter rundt det kontroversielle sitatet som mange hevder Josefus har skrevet om Jesus, faktisk er skrevet av Josefus og ikke noe som kristne i etterkant har lagt til i hans verk. Dette gir dermed et godt utenombibelsk argument for at Jesus var en virkelig person. Videre så blir man noe bedre kjent med kirkefedre som bl.a. Jerome og Eusebius. Eusebius får gjennomgå for hans mer kontroversielle holdning og misplassering av stedet Emmaus, men samtidig roser også Thiede ham til å være en av de mest briljante hoder blant de kristne på den tiden. Alt i alt en helt OK bok om Emmaus, med en god del uinteressante detaljer som kunne vært utelatt, men som allikevel kan være med å gi boken og temaet en viss helhet, og kanskje en viss arkeologisk troverdighet overfor Casten Peter Thiede som arkeolog.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket