Et sted i tiden

av (forfatter).

Liv forlag 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.17 (6 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Oles eksemplar av Et sted i tiden

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Roman

Lesedato

2024

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Vi følger Viljar og familien hans et sted i verden på begynnelsen av 1970-tallet, når et opptog av mennesker brått dukker opp fra ingensteds. Menneskeflokken vandrer gjennom byer over hele verden uten å ense omgivelsene. Hver er de? Hva vil de? Hvor kommer de fra?

Undringen preger hverdagen og livene til menneskene i denne nye romanen til Anders Lunde. Samtidig dukker gamle og vonde minner opp, og familiens undertrykte historie kommer til overflaten og vender om på alt, nærmest bokstavelig talt.

"Et sted i tiden" skriver seg inn i en form for magisk realisme / fantastisk litteratur, egnet for både unge og voksne. På tross av sine gåtefulle innslag, er gjenkjennelsen aldri langt unna. For dette er først og fremst en historie om mennesker. Om de små og store tingene i livet.

Bokdetaljer

Forlag Liv forlag

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788283303759

EAN 9788283303759

Genre Magisk-realistisk litteratur

Omtalt tid 1970-1979

Språk Bokmål

Sider 165

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 3 1 0 0

Bokomtaler

En dag dukker det opp et tog av mennesker, litt sånn som på 17. Mai, men i dette toget er det lite party, lite mål for reisen er det óg, i tillegg en snodig greie, ingen i toget kaster noe skygge.

Slike opptog dukker opp verden over, og ingen forstår noen ting, hvertall ikke 10 år gamle Viljar, for ingen gidder å fortelle han noe. Her er det potensielt armageddon på gang, men har ikke denne familien nok med sine egne forviklingar?

Anders Lunde har vist over tid at han er god på å mikse det hverdagslige med det forunderlige. Som om Kjell Askildsen skulle skrevet katastrofefilmer for Hollywood. Ikke ment som noen direkte sammenligning men han Lunde holder på med noe ikke mange andre jeg kjenner til gjør.

Ideen om å la verden falle sammen gjennom øynene til en 10-åring som ikke selv får lov til å se på dagsrevyen er ganske god. Borte er nødvendigheten av å overforklare et syltynt plott og Lunde kan gjøre som han vil.

Kanskje det er på tide å lese om igjen Anders Lundes tidligere bøker, så slipper jeg å bekymre meg over den nye uleste Tiller-boka. Jeg kaster 8 i initativ for dén ideen, så får vi se.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Når alt kommer til alt skal verden bli frelst av en gjeng med gærninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket