Fossene i Norge

vakre opplevelser

av (forfatter).

Dreyers forlag 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Elin Fjellheims eksemplar av Fossene i Norge - vakre opplevelser

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Sakprosa og fag

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Vi nordmenn har alltid hatt et spesielt forhold til fossene våre. De inngår i tallrike eventyr og sagn, for eksempel om valdresridderen som hoppet over Ridderspranget i Sjoa med den vakre Skårvangsola i armene. Eller fortellingen om Reiår som forsvant i Reiårsfossen i Setesdal med hest og kjæreste. Betydningen av fossene vises også av navnene vi har satt på dem. Folk er blitt skremt, overveldet og samtidig tiltrukket av fossene og har kalt dem Trollfossen eller Helvetesfossen. Eller de har stått i undring og aktelse foran fossefallet og gitt det navn som Helligfossen eller Vøringen.

Fossekraften har vært Norges «hvite kull» og en viktig del av «arvesølvet» vårt. Den har lagt grunnlaget for landets industrialisering og modernisering og hatt stor betydning for utviklingen av Norge som velferdssamfunn. Med tanke på fossenes betydning for det norske samfunnet, er det nesten rart at det ikke er skrevet noen bok tidligere som behandler og presenterer norske fosser i større bredde og dybde. Særlig fordi Norge har mange av de høyeste og flotteste fossene i verden!

Fossene i boka utmerker seg enten ved stor fallhøyde, stor vannføring, uvanlig form, landskapsmessig skjønnhet, spennende sagn eller historier, lett tilgjengelighet eller for eksempel omstridte utbyggingsplaner.

Denne boka gir turister og andre interesserte faktaopplysningene som de trenger for å besøke fossene, inkludert oversiktskart. Mange av fossefallene vil være ukjente for folk flest, og boka inneholder mye informasjon som ikke er publisert tidligere.

Bokdetaljer

Forlag Dreyers forlag

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788282655682

EAN 9788282655682

Språk Bokmål

Sider 217

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Dette er en svært solid populærvitenskapelig bok om de norske fossene, skrevet av en faggeograf. 150 utvalgte fosser har fått sin egen omtale med nøyaktig stedsangivelse, kartutsnitt, turguide. Flotte bilder. Et eget kapittel behandler grundig konflikten mellom utbygging og vern. Oversikt over de hundre høgeste fossene - etter samla fallhøyde og etter fritt fall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket