Ung med ADHD

av (forfatter).

Gyldendal akademisk 2013 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (2 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Nerdefjes' eksemplar av Ung med ADHD

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Fagbøker

Lesedato

2015

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Unge med ADHD er like ulike hverandre som alle andre ungdommer. Når noe er likt, kan resten være svært forskjellig. I denne boken møter vi Jenny, Aleksander og forfatteren selv, som alle gir oss varierte bilder på hvordan det er å være ung med ADHD. Boken kan også leses av godt voksne som ønsker å forstå sine unge.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2013

Format Heftet

ISBN13 9788205406766

EAN 9788205406766

Språk Bokmål

Sider 148

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det blir ingen utvikling hvis alle tenker likt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det kommer til å gå bra, men det går ikke av seg selv. Du har alle muligheter til å få et godt liv hvis du aksepterer at du har en funksjonssvikt og tar ansvar for å korrigere de negative følgene funksjonssvikten kan gi.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

De to prinsippene som leder mot vinnersporet, er enkle og kraftfulle. Enkle å forstå, men krevende å gjennomføre, kraftfulle hvis vi lykkes med å ta dem i bruk. Vi kan like godt kalle dem vinnerprinsippene.
- Du skal kjenne styrkene dine og utnytte dem.
- Du skal kjenne svakhetene dine og unngå dem.
Ved å følge disse to prinsippene, omfordeler du tidsbruken din. Der ligger nøkkelen. Prosentandelen du holder på med ting du mestrer, vil øke, prosentandelen du bruker på ting du ikke mestrer, vil reduseres tilsvarende. Hvorfor er dette så viktig. Fordi: Å bruke tid på oppgaver vi ikke mestrer, fører først og fremst til frustrasjon. En teoretisk anlagt nerd med ti tommeltotter, ville blitt en ulykkelig snekker. En praktisk anlagt urokråke ville blitt en ulykkelig saksbehandler i byråkratiet.
Hvis du lykkes med å vri tidsbruken over på det du mestrer, vil du både BLI bedre og HA det bedre. Vi snakker med andre ord om en dobbeltseier: bedret funksjon pluss bedret trivsel.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ungdomstiden har sine problematiske særpreg. ADHD har sine trøblete sider. Når to problematiske ting blandes, er det lett å bli pessimistiske med tanke på utfallet. Dette kan umulig gå bra ?. Jo, selvfølgelig kan det gå bra. Ung med ADHD, er tross alt en langt mer vennligsinnet kombinasjon enn for eksempel døv og blind. Vi må ikke bli så engstelige at vi mister perspektivet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Uansett hva målet er, vil innsats være en av suksessfaktorene, og den faktoren rår vi over selv. Det er derfor innsats er en nydelig ting: Det virker, og alle kan utnytte det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi kan ikke planlegge det eksepsjonelle. Drøm om det. Jobb steinhardt for å oppnå det. Men ikke planlegg det, ikke baser deg på det, sørg alltid for å ha en brukbar backupløsning. For når du strekker deg etter det eksepsjonelle, strekker du deg pr. definisjon etter det høyst usannsynlige. Hvis du lykkes i å nå ditt drømmemål, vil ikke en ubrukt reserveplan plage deg. Hvis du ikke lykkes, står du naken og hjelpeløs dersom du ikke har en plan B. Plan B må først og fremst være realistisk, men også noe lystbetont og interessant. Liver er langt, og det er godt mulig at reserveplanen må iverksettes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er verken juks eller kapitulasjon "å gå med" hyperaktiviteten. Det er det eneste som virker. Selv om det smaker av "If you cant`t beat them, join them !" Husk: Hyperaktivitet er en del av deg og din personlighet. Den verken skal eller kan fjernes. Vi bruker ikke hjernekirurgi mot plagsom atferd. Det skjedde på 1950 tallet, og lobotomi (bevisst ødeleggelse av deler av hjernen), vil for alltid være en av de styggeste skamplettene i helsevesenets historie. Vi har kommet lenger nå. Tidsånden er en annen. Holdningene er endret. Pasienten anses ikke lenger som et kasus som helsevesenet kan eksperementere med. Vi lærte sjokkerende sent den enkle sannheten at pasienten er et menneske og skal behandles deretter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket