Ingen lesetilstand
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken formidler utviklingen og skikkene kornet har gitt opphav til, i første omgang for norske forhold. Den inneholder tradisjonsoppskrifter fra mange deler av landet, en også et utvalg oppskrifter fra andre land som er med på å føre tradisjonene videre. Har litteraturliste og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
KORN- OG BAKETRADISJONER
Kornet representerer en av våre viktigste matvarer. De mange skikkene og tradisjonene som knytter seg til korn, mel og baking er et svært interessant område for den kulturhistoriske og matinteresserte leser. Både i folketro, litteratur og billedkunst finner man at korndyrkingen har spilt en viktig rolle. Gudrun Ulltveit skriver levende og engasjert om denne delen av vår historie ; det er et spennende stykke Norgeshistorie hun forteller.
Moderne mennesker ser i dag på vår egen matkultur med nye øyne, og går gjerne på oppdagelsesreise for å finne det eksotiske i de norske mattradisjonene. Av mel og korn er det grenseløst mye velsmakende bakverk og annet vi kan lage, og i boken finner du et stort utvalg tradisjonsoppskrifter fra mange kanter av landet. Også når det gjelder baketradisjoner har vi imidlertid alltid vært påvirket utenifra, og i våre dager innføres det mange nye måter å lage gode bakervarer på. Du vil derfor finne et utvalg oppskrifter fra andre land som er med på å føre tradisjonene videre.
Forlag Damm
Utgivelsesår 2000
Format Innbundet
ISBN13 9788251205467
EAN 9788251205467
Serie Levende norske tradisjoner
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 202
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket