Døden - fire nærbilder

mennesker i dødens grenseland

av (forfatter) og Kjartan Bjelland (illustratør).

Aschehoug og Forum 2000 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Ståle Liåsens eksemplar av Døden - fire nærbilder - mennesker i dødens grenseland

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken beskriver ulike menneskers møte med døden, aksept og opprør. Forfatteren kommer nær innpå personene og miljøene i denne boken. Den første delen omhandler et hospice i Trondheim, en sykehusavdeling der folk kommer for å dø. I den andre delen skildrer forfatteren livet til en kvinne som er blitt enke og hennes tre barn. Bokens tredje del forteller om en mopedulykke - om foreldre, venner, ambulansepersonell, politi og alle andre som blir involvert. Til slutt får vi møte to gamle mennesker, mette av dage, som venter på døden.

Omtale fra forlaget

Dette er en bok om Døden, som en gang skal by oss alle opp til Livets siste dans. Vi håndterer ham forskjellig. De fleste av oss prøver å holde ham på avstand, på vent, som den siste fiende. Andre forsoner seg med ham, og er klare når han kommer. Han behandler også oss forskjellig.
Til noen kommer han som en mild befrier, etter tung sykdom og store smerter, eller et godt og langt liv, der avslutningen kjennes som en naturlig del av livet. Til andre kommer han med ufattelig og meningsløs brutalitet: et ungt menneske blir revet bort, et barn, en mor, en far, en kjær ektefelle. Sorgen, savnet og meningsløsheten er ikke til å bære.
Boken er fire rapporter fra Dødens grenseland.
En del av hospice- avdelingen ved Regionsykehuset i Trondheim, dit mennesker kommer for å dø. Her kommer pasienter, pårørende og personale til orde med sine tanker og innsikter ved livets ytterste grense.
En anen del omhandler en trafikkulykke, der en 17-åring mister livet. Familie og venner forteller. Også hjelperne, ambulansepersonell, politi og andre, som har dette som sin hverdag, kommer til orde.
I en tredje del møter vi en familie, mor og far og tre barn, der far blir rammet av dødelig kreft. Vi får følge familien de siste månedene av hans liv, og de nærmeste to årene etterpå, livet som enke og farløse.
Den fjerde delen er et møte med en kvinne på 94 år, på aldersheimen. Hun har hatt et langt og godt liv, og har forsonet seg med at også et godt liv må ha en avslutning. Døden er livets avløser.
Dette er en mangfoldig bok, fordi også Døden er mangfoldig. Hvordan hver av oss skal møte ham, vet vi ikke. Det er kanskje godt. Boken er utgitt i samarbeid med Verdikommisjonens prosjekt Verdier ved livets slutt.
Bokens fotografier er ved Kjartan Bjelland

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug Forum

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788203291128

EAN 9788203291128

Språk Bokmål

Sider 231

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket