Himmelen bak er slitsomt blå

av (forfatter).

Tiden 2000 Innbundet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Julie Stenseths eksemplar av Himmelen bak er slitsomt blå

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken forteller om et "du", en ung jente som beveger seg ut og inn av ulike konstellasjoner. De enkelte kapitlene i denne romanen kan også leses som frittstående, presist komponerte noveller. Etter som historien vokser fram, kommer en kjærlighets-historie til syne og en skjult forteller. Boken er preget av en gjennomlyst og følsom, men også humørfylt, realistisk prosa.

Omtale fra forlaget

Buksa ligger på bryggekanten. Du har sittet på huk på bryggekanten, og tisset i vannet. Du vil tisse i vannet slik guttene gjør. Du har falt ned fra brygga og nå står du og ser inn mot land. Venter på at noen skal komme og bære deg opp herfra, før vannet stiger så høyt at det gjemmer deg. Du blør fra kneet. Blodet renner nedover beinet før det siver ut i vannet. Du synes blodet ser ut som små, røde skyer i vannet. Du er kvalm, øynene suger i seg fargene, og så blir vannet nesten svart. Det er kjølig. Du husker at du er den lille jenta, at vannet blinker, at steiner har harde kanter. Og så ingenting mer.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788210044861

EAN 9788210044861

Språk Bokmål

Sider 157

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Du er Månestråle. Står naken bak ripsbuskene og lusker. Du har lagt ut et tegn på steinhellene. Et gult strå og et måkeegg. De skal tydes av fuglene, men hvis Hunden kommer kan han få dem. Du har en død maur på tunga. Indianerdrops. Over et stearinlys henger en blikkboks med løvetannsuppe. Medisin mot å vokse. Passe spenn i huden. Ikke gutt. Ikke jente. Du har brune bein og armer. De holder seg i ro på din kommando. Voksne jenter har håpløse navn og kropper som tyter. Du har spydet klart. Venter på de jevnaldrende som spiser middag klokken fem. Månestråle har ingen tider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket