Biohacking

av (forfatter) og Monica Øien Dyvi (forfatter).

Gyldendal 2025 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Jarmo Larsens eksemplar av Biohacking

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Helsebøker

Lesedato

2025

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Biohacking er en praktisk guide til hvordan du kan forbedre søvn, døgnrytme, kosthold, stressmestring og trening for bedre helse og økt velvære. I boken får du konkrete hacks som kan gi deg mer energi og økt livskvalitet. Små livsstilsendringer og smarte, nye vaner kan gjøre en forskjell. Biohacking handler om å forstå sin egen kropp og hvordan den reagerer og få større kontroll over egen helse. Metoden vil kunne hjelpe deg å forebygge utviklingen av en rekke livsstilssykdommer, og du vil oppleve at du er i balanse. Alette Sophie Aubert og Monica Øien Dyvi står bak podkasten «Biohacking Girls». De har begge lang erfaring som treningsinstruktører, kostholdsveiledere og keto-coacher. I boken deler forfatterne sine opp- og nedturer som biohackere.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2025

Format Innbundet

ISBN13 9788205611474

EAN 9788205611474

Språk Bokmål

Sider 297

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Da kom den første boken som omhandler biohacking ut på norsk. Biohacking legger vekt på alle sider ved helsen, så mange sider at denne boken til Biohacking Girls, bestående av Alette Sophie Aubert og Monica Øien Dyvi, ikke kan få med seg alt like detaljert. Tross dette er boken deres en godt og enkelt skrevet bok for enhver som er interessert i litt bedre helse en de innehar på nåværende tidspunkt. Selvom mange av helse områdene er skrevet om tidligere hver for seg av andre, også her i Norge, slik som god søvn, riktig kosthold, trening og stressmestring, så er det godt å få dette samlet og fra et biohacker perspektiv. Boken tar også fram viktige sider som ikke er blitt vektlagt like mye i norskutgitt helselitteratur, slik som det å få en god start på dagen ved hjelp av morgenlyset/soloppgangen, bruken av blålysbriller og det som har med stråling og jording å gjøre, selv om forfatterne ikke går så dypt i materien på de to sistnevnte områdene. Stråling har vi noe litteratur av i regi av Einar Flydal og kunne vært inkludert noe mer i boken. Boken fokuserer også på viktigheten av sollys, og selv om Johan Moan har skrevet en bok om det i Norge, så er det også på sin plass å få dette fram fra et godt biohacker perspektiv.

Aubert og Øien Dyvi er nok ikke like ”strenge” som de fremste biohackerne i utlandet, men tilpasser dette norske, og nybegynnerforhold og det er sikkert ”strengt” nok. Det er jo ikke alt som er helt 100% optimalt, som f.eks. når de snakker om å spise sesongbasert, og så inkluderer de banan på et område som ikke finnes i sesong i Norge. Det mest optimale ville vært kun å spise det som vokser og gror i Norge når det kommer til frukt og grønnsaker. Det er allikevel ikke det letteste, så det å ta seg en banan av og til skader ingen. Det de er ganske ”strenge” på er å få minst 30 minutter med tidlig morgenlys. Jeg ville sagt minst 20-30minutter morgenlys hvis det er regn eller overskyet, men er det sol og klar himmel, kan minst ti fokuserte minutter fungere bra. Men for all del, desto lenger desto bedre.

Kapitlet om trening likte jeg spesielt godt, siden jeg enda ikke har lest så mange bøker som fokuserer spesifikt på det å få mest mulig ut av treningen, selv om bl.a. Ben Greenfield skriver en del om det i sine bøker. Jeg er nok noe uenig i at vi skal spise masse grønnsaker, som de påpeker som et helsemessig hack. Jeg har forståelse for utsagnet, men etter at jeg har satt meg inn i carnivore dietten og lest meg en del opp rundt de skadelige stoffene mye av moderne grønnsaker innholder, så bør ikke grønnsaker være så høyt oppe på listen, tenker nå jeg.

Ellers var jeg ganske inneforstått med mye av det forfatterne skriver og stort sett enig i mye av det. De skriver på en enkel og engasjerende måte. Det var også spennende å se hvilke biohackere og helseentusiaster de har hentet inspirasjon fra og da er jo bl.a. Dave Asprey, Ben Greenfield, Hexeberg ekteparet, Satchin Panda, Nina Teicholz noen av de navnene jeg kjente godt igjen. Så kildelisten bak i boken er ypperlig hvis man ønsker å dykke enda dypere i dette materialet. Jeg vil si at boken ”Biohacking” er for de som er opptatt av helhetlig helse det Sara Lossius bok ”Paleoliv” var i sin tid for de som var opptatt av Paleolivsstilen. ”Paleoliv” var en bok som var et av startskuddene i min jakt på bedre helse, og noen av ingrediensene derfra kan vi også finne igjen i ”Biohacking”. Håper denne boken kan dra flere i retningen av god helse, noe jeg ikke ser bort i fra med tanke på populariteten den har hatt på salgslistene siden den kom ut. Dette er en av ypperst få bøker jeg har kjøpt i løpet av en boks lanseringsår, dvs. tiden den kun ligger ute til full pris. Til slutt vil jeg si bra jobba Alette og Monica med boken vi helsefreaker har ventet på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket