The Case for Keto

The Truth About Low-Carb, High-Fat Eating

av (forfatter).

Granta Publications 2020 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Jarmo Larsens eksemplar av The Case for Keto - The Truth About Low-Carb, High-Fat Eating

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Helsebøker

Lesedato

2024

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Bokdetaljer

Forlag Granta Publications

Utgivelsesår 2020

Format Heftet

ISBN13 9781783786565

Språk Engelsk

Sider 289

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Tidligere har Gary Taubes skrevet den temmelig akademiske boken ”Good Caories, Bad Calores” og ”Hjelp, vi blir tjukkere”, eller ”Why We Get Fat” på engelsk. De to har jeg lest fra før av, og så gjenstår the ”The Case for Sugar”. ”The Case for Keto” innholder på en måte mye av det samme som overnevnte bøker, men kanskje i en litt enklere stil. Bokens tittel er noe misvisende og han går dessverre ikke i dybden av selve ketokostholdet som sådan noe jeg hadde sett fram til at han skulle ha gjort, men likestiller det mer eller mindre med et lavkarbo kosthold ved å stadig skrive ”LCHF/Keto” når han omtaler kostholdet. Sånt sett har de to foregående bøkene jeg har lest om Keto, den ene av Bianca Olsson og den andre av Martina Johansson, gått enda mer i dybden og fokusert på hva Keto generelt handler om, også sammenlignet med vanlig LCHF (LowCarbHighFat). Boken til Taubes blir på en måte nok en bok i lavkarbo stil, men allikevel med en god del interessant stoff, men ikke så mye som jeg på en eller annen måte har lest om tidligere. Ingen ”big news” liksom.

Dette er allikevel skrevet fra en journalists ståsted, så sånn sett så er det mange intervjuer og undersøkelser som står bak denne boken. Den har stor fokus på insulinets rolle i en høy karbo kosthold og de skadelige virkningene det bærer med seg, og hvor lett det bl.a. er å gå ned i vekt og få et sunnere liv på et lavkarbo/ketogent kosthold og hvordan flere pasienter kommer til leger som anbefaler dette kostholdet og slipper å sulte seg ned i vekt, men raser ned i vekt ved å kunne spise seg helt mette. Stadig flere ser den vitenskapelige tyngden et slikt kosthold bygger på og det er helt greit at Gary Taubes skriver nok en bok som omhandler denne livsstilen til et kanskje nyere og mer moderne publikum. Jeg hadde allikevel sett for meg at boken hadde vært mer ketofokusert enn det den var. Men er du ny på LCHF fronten og ikke har lest så mye om det, så kan dette være ypperlig lesing for deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket