Endure

Tools, Tactics & Habits for Spiritual Stamina

av (forfatter).

2022 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Jarmo Larsens eksemplar av Endure - Tools, Tactics & Habits for Spiritual Stamina

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Oppbyggelse og teologi

Lesedato

2022

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2022

Format Heftet

ISBN13 9780999722763

Språk Engelsk

Sider 316

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ben Greenfield er kjent som helseentusiast, og en av USAs fremste personlige trenere. Han er også en såkalt "biohacker" og graver dypt inn i hvordan man kan leve et sunnest mulig liv. For et par måneder siden begynte jeg å lese gjennom den strore og lange helseboken hans; "Boundless", og siden den er såpass lang som den er så tenkte jeg det ville være givende å lese en kortere bok i mellomtiden av samme forfatter. Det jeg fant ut var at han er kristen og ut fra "Endure" får man et godt innblikk i det kristne livet hans, hans syn på forskjellige områder og hvordan han bl.a. sammenligner den åndelige utholdenheten med den fysiske.

Det jeg også liker med Greenfield er at han er ærlig og snakker rett fra levra og kanskje med et ordbruk som til tider kan bli ansett som noe over grensen av andre mer konservative kristne. Boken kan virke å være skrevet på en "snakkende" måte og den kan virke noe oppstykket til tider, selvom den tar for seg et relevant tema i hvert kapittel.
For noen kan skriftbruken hans bli noe forvirrende. Han bruker vanlig skrift i svart og rødt, men også flere kursive avsnitt i både rødt og svart. I det store og hele likte jeg stilen hans, og det at han er såpass klar på det åndelige livet, og det vi står overfor i den åndelige kampen vi kristne står i. Dette er en bok som tar for seg litt forskjellige hverdagstemaer og kobler det til hovedtemaet som er utholdenhet i det kristne livet; temaer som bønn, begjær, sex, selvkontroll, marshmallows(testen), den gylne regel, måtehold, flow, døden, helvete og mye mer. I tillegg kommer han med flere boktips og andre referanser. Han referer også stadig til boken sin "Fit Soul" som kan se ut til å handle om noe av det samme, uten at jeg har lest den, men har den kun liggende som e-bok.

Det jeg reagerte litt kritisk på var bl.a. hans syn på himmelen. Han mente at himmelen til syvende og sist er en evighet på en ny jord, og han frister, spesielt de ikke-troende, med hvor mye jordisk man kan få gjort på denne jorden som å lese alle de bøkene man ikke fikk lest på den "gamle" jorden og alt det andre man ikke fikk tid til under den korte tiden på denne "gamle" jorden. Fokuset var dessverre på det jordiske, og ikke på det å møte Jesus på denne nye jord (himmelen) som han tror på. Videre var det litt overdrevet frelsesbønnfokus, som om det fantes noen magiske ord man kunne ytre for å bli frelst. Men han legger ikke skjul på at man måtte mene disse ordene av hele sitt hjerte.
Bortsett fra dette kan det ha vært noen andre små ting jeg stusset over, men stort sett er boken radikal til å være skrevet av en fra den amerikanske fitness industrien. Jeg liker også Bens jordnærhet og enkelhet, og hans fokus på et sunt familieliv. Vi har en tendens til å komplisere det åndelige livet, men Ben prøver å gi det direkte relevans for det vanlige dagligdagse liv med flere nyttige og konkrete tips, samtidig som han også hele veien utfordrer både troende og ikke troende. Les denne hvis du er interessert i en litt annerledes kristen bok enn standardboken du finner i en kristen bokhandel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket